Oversluiten leningen: Dit moet je erover weten

Heb jij al eens gekeken naar oversluiten leningen? Als je meerdere leningen bij verschillende partijen hebt lopen is het aan te raden om naar een oversluiting te kijken. Je kunt er namelijk veel gemakken en voordelen aan behalen als je hiermee aan de slag gaat. Op de markt zijn een groot aantal bedrijven te vinden die een oversluiting mogelijk maken. Denk daarbij onder andere aan De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar wat houdt het precies in en welke voordelen kun je eraan behalen? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rij, zodat je aan de slag kunt. 

Het oversluiten leningen:overzicht verkrijgen

Het oversluiten leningen doe je voornamelijk om meer overzicht te creëren. Meerdere losstaande leningen zorgen er namelijk voor dat je veel betalingsverplichtingen hebt, waardoor het ook wel eens mis kunt gaan. Als je geen automatische incasso hebt, moet je het bedrag immers handmatig overmaken. Zodra je er een over het hoofd ziet, brengt dit hoge boetes met zich mee of kan het zijn dat je het bedrag in een keer af moet betalen. Dit is vaak met jouw financiële situatie niet mogelijk. Je hebt immers niet voor niets de leningen afgesloten. 

Een lagere rente krijgen 

Bij het oversluiten leningen kun je ook profiteren van een lagere rente. Kredietverstrekkers hanteren namelijk allemaal een andere rente, waardoor je wellicht veel goedkoper uit kunt zijn op de lange termijn. Als je op dit moment hoge rentes betaalt, of zelfs bij verschillende verstrekkers een rente hebt lopen, kun je het onder een dak brengen en profiteren van een veel lager bedrag. Aan het einde van de looptijd ga je hierdoor goedkoper uit zijn en dat met slechts een enkele verandering. Het overzicht dat erbij komt kijken zal jou extra laten genieten van de bedragen. 

Kijken naar de voorwaarden 

Als je het oversluiten leningen wilt gebruiken moet je eerst goed naar de voorwaarden van jouw huidige leningen kijken. Bij veel kredietmaatschappijen mag je namelijk niet zonder boete een overstap maken. Deze boete moet meegerekend worden in jouw nieuwe aanvraag, zodat je zeker weet dat je dit kunt betalen. Ontdek daarom de hoogte van deze bedragen en ga goed voorbereid aan de slag met de aanvraag. Je weet dan direct wat de hoogte van jouw nieuwe lening moet zijn en kunt het precieze bedrag aan gaan geven aan jouw nieuwe kredietverstrekker. 

De aanvraag direct voltooien 

Het oversluiten leningen is dan binnen een korte tijd geregeld. Hiervoor ga je hetzelfde te werk als wanneer je een nieuwe lening aanvraagt. Alleen zal in dit geval het leendoel de oversluiting zijn. Je geeft dit aan bij de kredietmaatschappij en bekijkt welke aanvullende documenten ervoor ingeleverd moeten worden. Binnen een korte tijd zal de kredietmaatschappij De Nederlandse Kredietmaatschappij contact met jou opnemen om de aanvraag oversluiten leningen door te nemen en te bepalen of je de oversluiting daadwerkelijk krijgt. Je hoeft er niet meer lang op te wachten en krijgt de uitslag van jouw aanvraag in korte tijd binnen. 

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven