Een factuurprogramma; waarom je er een nodig hebt

Als je een eigen bedrijf hebt, of je werkt als freelancer, dan is het belangrijk om een goede administratie bij te houden. Een onderdeel van de administratie is het maken van facturen voor je klanten. Voor veel ondernemers is het handmatig opstellen van facturen nog altijd de norm. Dit is echter erg omslachtig en tijdrovend. Een factuurprogramma kan hierbij uitkomst bieden. In dit blogartikel leggen we uit waarom het gebruik van een factuurprogramma zo handig is.

1. Bespaar tijd

Het gebruik van een factuurprogramma bespaart je veel tijd. Je hoeft namelijk niet handmatig de factuurgegevens van je klanten in een document te typen. Dankzij de automatische factuurnummers, klantgegevens en artikelinformatie hoef je enkel nog maar de prijs en de factuurdatum in te vullen. Ook is het mogelijk om dankzij een factuurprogramma snel en makkelijk offertes om te zetten in facturen.

2. Verklein de kans op fouten

Doordat je geen gegevens meer handmatig in hoeft te voeren, verklein je de kans op fouten aanzienlijk. Foutieve facturen kunnen voor boze klanten zorgen en kunnen voor veel administratieve rompslomp zorgen. Een factuurprogramma neemt de kans op fouten weg.

3. Automatische boekhouding

Met een factuurprogramma heb je altijd een actueel inzicht in je boekhouding. Alle facturen staan namelijk geordend bij elkaar. Je kunt eenvoudig zien welke facturen er open staan, welke al betaald zijn en welke facturen verlopen zijn. Dankzij de koppeling met je boekhoudprogramma worden alle facturen automatisch in je administratie verwerkt.

4. Overzichtelijke dashboard

Een factuurprogramma biedt vaak een overzichtelijk dashboard waarop je alle belangrijke informatie over jouw facturen kunt inzien. Hierdoor kan je in een oogopslag zien wat de status is van jouw facturen en offertes. Daarnaast kun je eenvoudig rapportages maken en inzicht krijgen in jouw financiële situatie.

5. Professionele uitstraling

Een factuurprogramma zorgt ervoor dat je facturen er professioneel uitzien. Je kunt de facturen namelijk volledig naar eigen smaak inrichten. Dit laat zien dat je de zaken serieus neemt en geeft een vertrouwenwekkende uitstraling naar jouw klanten toe.

 

Conclusie

Het gebruik van een factuurprogramma kan veel voordelen bieden voor ondernemers. Zo bespaar je tijd, verklein je de kans op fouten, heb je altijd een actueel inzicht in je boekhouding en kunnen facturen er professioneel uitzien. Het is dan ook aan te raden om over te stappen op een factuurprogramma, zodat je je volledig kunt focussen op de belangrijkste zaken van jouw onderneming.

 

Bron: https://rompslomp.nl/

 

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven