Wat is een blockchain-spelletje?

Wanneer je bekend bent met de wereld van cryptocurrencies dan zal de term ‘blockchain’ je niet zijn ontgaan. De blockchain is een systeem dat tegenwoordig veel gebruikt wordt in de crypto wereld. Het systeem wordt gebruikt om informatie vast te leggen over bijvoorbeeld transacties. Daarnaast kan het systeem ook gebruikt worden om op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van NFT’s of, in dit geval, blockchain-spelletjes.

Blockchain-spelletjes

Een aantal jaar geleden is de wereld van cryptocurrencies ontzettend populair geworden. Dit trok de aandacht van vele handelaren en investeerders. Maar niet alleen handelaren en investeerders in valuta’s traden toe tot de markt. Ook andere marktsegmenten gingen kijken hoe zij cryptocurrencies en de technologie van cryptocurrencies konden implementeren. Hierdoor hebben ook traditionele gaming-platformen zich uitgebreid. Met behulp van de implementatie van blockchain technologie hebben de platformen ervoor gekozen om het grootste deel van de kernlogica en de gegevens te laten beheren door slimme contracten. Met behulp van de implementatie van deze technologie is het ook mogelijk om de data te analyseren en opnieuw te gebruiken.

De blockchain-spelletjes zijn, net als veel andere zaken omtrent crypto, gedecentraliseerd. De server waarop de spellen draaien wordt niet aangestuurd door een centrale autoriteit of groep mensen. De blockchain-spelletjes hun assets en digitale goederen worden verdeeld onder de mensen die het spel spelen.

De tokens van blockchain-spelletjes

Een unieke eigenschap van bockchain-spelletjes is dat deze vaak hun eigen token hebben. Als ze geen eigen token hebben dan gebruiken ze een bestaande token zoals Ethereum of Bitcoin. De blockchain-spelletjes hebben een unieke tokeneconomie ontworpen. De tokeneconomie is ook een unieke eigenschap van de spellen. Het zorgt ervoor dat er binnen het spelnetwerk groepen ontstaan met verschillende belangen. Dit maakt de speltheorie mogelijk binnen de blockchain-spelletjes.

De tokens van blockchain-spelletjes vormen voor veel individuen de unieke combinatie tussen de cryptowereld en de wereld van video games. Maar wat is de rol van crypto tokens binnen deze spelletjes? Meestal worden de munten gebruikt als in-game valuta. Door na het Dogecoin kopen crypto betalingen uit te voeren binnen het spel kun je bijvoorbeeld extra’s verkrijgen in het spel. Denk daarbij aan extra levens, extra wapens of extra outfits voor het hoofdpersonage van het spel.

Diverse crypto spellen accepteren verschillende cryptocurrencies. Het kopen coin Cardano kan handig zijn voor bepaalde spellen zoals Epic Hero, Battle Hero, AdaQuest of Cardano Warriors. Echter, er zijn ook bepaalde blockchain-spelletjes waarbij je Cardano niet kunt gebruiken om extra’s te kopen binnen het spel.

Wanneer je toe gaat treden op de markt van blockchain-spelletjes, dan is het verstandig om van tevoren een goede afweging te maken. Het is handig om jezelf af te vragen of je prioriteit ligt bij het gebruik van, en het daarmee investeren in, een bepaalde cryptocurrency. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om eerst een spel te kiezen en vervolgens te kijken welke crypto munt je daarvoor nodig hebt.

Dus wil jij graag investeren in cryptocurrencies en houd jij van gamen? Dan zijn blockchain-spelletjes perfect voor jou!

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven