Waarom het slim is om een racefiets verzekering af te sluiten

Fietsen kun je in verschillende soorten, maten en kleuren aanschaffen en een populair product is de racefiets. De racefiets is ideaal voor wielrenners die in het weekend door weer en wind een favoriet parcours afleggen. Een racefiets is ook een vrij pittige investering die iedere euro waard is. Toch is het slim om er een racefiets verzekering voor af te sluiten. In onze blog vertellen we waarom het een slimme zet is en waar je moet op moet letten.

Dat is pech, racefiets weg!

Diefstal. Ja, daar zit niemand op te wachten, maar op jaarbasis worden er meer dan 500.000 fietsen gestolen! Dat is toch fors en je wilt natuurlijk niet voor vervelende en onvoorziene kosten komen te staan wanneer jouw racefiets is gestolen. Met een racefiets verzekering ben je verzekerd en hoef je niet opnieuw een peperdure investering te doen om weer lekker te gaan wielrennen. Natuurlijk is het nog steeds niet leuk dat je fiets gestolen is, maar met een verzekering krijg je het volledige aankoopbedrag of een deel van de waarde van de racefiets uitgekeerd. Dat is toch een fijn idee.

Fietsaccessoires verzekerd tegen diefstal

Ook je fietsaccessoires kun je laten verzekeren met een racefiets verzekering en dat geeft ook meer rust. Heb jij een investering gedaan in een luxueus zadel, een speciaal slot of gebruik je een fietsnavigatiesysteem? Dan is het fijn dat deze vrij kostbare accessoires verzekerd zijn. Het is nog steeds niet fijn als dergelijke accessoires zijn gestolen, maar je krijgt wel het volledige aankoopbedrag of een deel van de dagwaarde van de accessoires uitgekeerd.

Racefiets verzekering voor schade en vandalisme

Een ongeluk zit een in een klein hoekje en het is heel vervelend als er schade aan je racefiets is wanneer je bent gevallen of bent aangereden. Nu komt je eigen gezondheid natuurlijk op de eerste plek, maar onvoorziene kosten aan fietsreparaties zijn nooit leuk. Daarom is het slim om een racefiets verzekering af te sluiten, want dan kun je relatief goedkoop de schades aan je racefiets laten repareren.

Daarnaast zijn mooie racefietsen vaak het doelwit van vandalen. Die er een sport van maken om een geparkeerde fiets toe te takelen. Dit zijn vervelende situaties die je het liefst wilt voorkomen. Maar je kunt moeilijk de fiets 24 uur per dag en 7 dagen in de week in de gaten houden. Met een racefiets verzekering ben je in ieder geval verzekerd tegen vandalisme. Mocht er een reparatie nodig zijn, kun je dit relatief goedkoop laten doen.

Veilig thuiskomen met een verzekering

Fanatieke wielrenners stippelen een heerlijke route uit en gaan op pad. Maar als je racefiets onderweg kapot gaat heb je een uitdaging. Met een racefiets verzekering heb je enerzijds het voordeel dat een monteur op locatie de fiets probeert te repareren. Zodat je snel weer verder kunt. Mocht een reparatie in de werkplaats nodig zijn? Dan word je met fiets en al veilig thuisgebracht. Desgewenst kan de fiets ook afgeleverd worden bij een fietsenmaker naar keuze. Met een juiste fietsverzekering kom je nooit vast te staan in een gebied waar bijvoorbeeld geen openbaar vervoer rijdt en hoef je jezelf dus geen zorgen meer te maken of je wel weer veilig thuiskomt.

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven