Waar moet een factuur aan voldoen?

Hieronder staan ​​enkele zaken die de Belastingdienst op hun facturen moet vermelden. Voor je een factuur maken gaat, lees eerst onderstaand artikel door.

Namen en adressen van afzender en ontvanger

Zorg ervoor dat de naam van het bedrijf en de ontvanger van de factuur zijn opgegeven. Het adres en de naam van de ontvanger worden ook weergegeven.

BTW en KvK-nummer

Wanneer u zich inschrijft bij de KvK ontvangt u de KvK en uw btw-nummer. Zorg ervoor dat deze worden vermeld. De eenmanszaak krijgt vanaf 1 januari een extra btw-nummer. Lees de details.

Factuurnummer

Het factuurprogramma zorgt ervoor dat factuurnummers automatisch doorlopend worden genummerd. Op deze manier zijn facturen gemakkelijk terug te vinden in de administratie en kunnen klanten alle facturen netjes gescheiden houden. Daarnaast is het voor het financieel management van belang om opeenvolgende eindfactuurnummers te gebruiken.

Product of dienst

De factuur moet de factuur bevatten. De beschrijving moet duidelijk maken welk product of welke dienst is aangeboden of werd aangeboden.

Bedrag en btw

Uiteraard geeft u aan welk bedrag u in rekening moet brengen. Vul altijd het bedrag zonder btw, het bedrag met btw en het bedrag met btw in.  Vrijwel alle boekhoudprogramma’s berekenen de btw automatisch, zodat u geen fouten maakt en uw btw terugkrijgt.

Betalingsgegevens en voorwaarden

Het is handig voor klanten om te weten waar ze het bedrag moeten overmaken en wanneer ze de factuur moeten betalen. Wees alsjeblieft duidelijk. Ook wordt de klant gevraagd of hij het factuurnummer bij de betaling wil vermelden. Zodra de betaling binnen is, koppelt het boekhoudprogramma de betaling automatisch aan de factuur, zodat ze precies weet om welke factuur het gaat. Dit geeft u meer controle en houdt de betalingsstatus van verzonden facturen bij.

BTW verlegd

Wilt u btw verleggen? Dan moet u op de factuur het btw-nummer vermelden van het bedrijf waarnaar u de factuur stuurt.

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven