Laat je fantasie de vrije loop als je een relatiegeschenk kopen gaat

Het geven van een relatiegeschenk kun je snel en eenvoudig doen met een standaard geschenk, maar wil je niet liever een indruk achter laten? Het geven van een relatiegeschenk heeft vaak een doel en je wilt weer vers op de kaart staan bij je relatie, dus dan kun je beter je fantasie de vrije loop laten gaan. Als je een relatiegeschenk kopen gaat moet je je niet laten beperken door standaard mogelijkheden. Denk verder, kijk verder. 

De geschiedenis van de relatiegeschenken

De basis voor relatiegeschenken ligt in de 18e eeuw in de Verenigde Staten. President George Washington liet boekentassen bedrukken met zijn campagne en logo. Die gedachte werd door andere snel overgenomen waarna knikkers en kaarten werden bedrukt met bedrijfslogo’s. 

In de jaren ’60 van de vorige eeuw zijn relatiegeschenken ontstaan in Europa. Het merk IGO bedrukte als eerste relatiegeschenken binnen de Europese markt en verspreidde pennen met haar logo erop. Later werden in de jaren ’70 ook andere artikelen bedrukt, zoals schrijfwaren en kantoorartikelen. Waarschijnlijk zullen velen zich nog de spaarpotten herinneren die je kreeg bij het openen van een nieuwe bankrekening in de jaren ’80 en ’90. Nu kun je eigenlijk voor elke gelegenheid wel een relatiegeschenk kopen. 

Hoe kun je al je een relatiegeschenk kopen gaat hem zo goed mogelijk inzetten? 

Relatiegeschenken zijn erg breed en er zijn veel mogelijkheden om hem in te zetten. Als je een relatiegeschenk kopen gaat kun je dus ook zo breed denken als je wilt. Je kunt deze gebruiken op beurzen, bij festivals, als sponsoring bij evenementen, bedankje voor klanten, overtuigen van een doelgroep, creëren van naamsbekendheid en internal branding. 

Al met al wil je door het geven van het geschenk een goede indruk achterlaten, daarom is het goed om erover na te denken dat deze ook echt blijft hangen als herinnering. 

Originele ideeën voor een relatiegeschenk

Er zijn traditionele relatiegeschenken die je kunt kopen, zoals pennen, maar je kunt ook gaan voor iets origineels. Heb je al eens gedacht aan een bijzonder brievenbuspakketje? Deze kun je vullen met bijvoorbeeld brownies, bloemen en zelfs met hippe kantoor items. Ook kun je eraan denken om in plaats van een relatiegeschenk kopen er eentje zelf te laten maken. Denk aan een bouwpakket waar iets uit komt of aan bloemzaden. Zo heeft de ontvanger interactie met het product en blijft je bedrijf dus langer hangen. 

Als je een groter budget hebt kun je ook kiezen om een relatiegeschenk kopen in de categorie van gave gadget. Je kunt denken aan leuke items die niet per se functioneel zijn, maar wel heel erg leuk om te hebben. Voorbeelden hiervan zijn draadloze oortjes, draadloze muis, speakers of een draadloze oplader voor een telefoon. Hier kun je uiteraard ook weer je eigen persoonlijke tint aan geven door hem met je bedrijfslogo te laten bedrukken. 

Een relatiegeschenk kopen hoeft dus tegenwoordig niet meer binnen lijntjes te vallen, waardoor je je fantasie de vrije loop kan laten. Denk ruim, denk groots en denk vooral vanuit het oog van de ontvanger: hoe laat je een onvergetelijke indruk achter met je relatiegeschenk? Voor de liefhebber zijn er ook talloze drankgeschenken die je kunt geven. 

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven