Het nieuwe pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel moet binnen een paar jaar door iedere pensioenuitvoerder zijn geïmplementeerd. Dat kan pas als de werkgever en sociale partners (OR en vakbonden) weten hoe de nieuwe regeling eruit komt te zien. Het is belangrijk niet te lang met deze ingrijpende pensioenwijziging te wachten. Als de werknemers zich opgejaagd voelen zullen zij sneller het idee hebben dat er misschien iets niet klopt terwijl daar helemaal geen sprake van hoeft te zijn. Haastige spoed is zelden goed, zij moeten de tijd krijgen alles goed te laten landen, vragen te stellen enz. 

Begin op tijd met de pensioentransitie

Er is nog steeds alle tijd. Het is belangrijk deze tijd in uw voordeel te laten werken. In 2019 waren eigenlijk de contouren voor 95% al duidelijk. Ik heb toen een speciale website gebouwd (www.pensioentransitieplan.nl) en pas vanaf dat moment de theorie continue toe in de praktijk. 

Als ik de media en de branchegeluiden mag geloven staat de uitwerking nog in de kinderschoenen. Misschien omdat veel partijen de nieuwe werkelijkheid pas zijn gaan zien nadat de nieuwe wet daadwerkelijk per 1 juli 2023 is ingegaan. Er zijn ook onafhankelijk pensioenadviseurs, waaronder ondergetekende, die al vier jaar eerder de veranderingen intensief zijn gaan volgen waardoor ik naar verwachting aan het eind van het jaar voor veel opdrachtgevers klaar ben. Ik geloof dat het benutten van een momentum heel waardevol is en dat zie ik ook terug in de uiteindelijke resultaten van de pensioenwijzigingen. 

Aan de slag!

Dus nodig ik werkgevers die nog moeten starten met de pensioentransitie of ondernemingsraden die ermee worden geconfronteerd uit er samen naar te kijken. Als pensioenspecialist ben ik onafhankelijk, ik verkoop geen producten waardoor het mij niet uitmaakt welke pensioenregeling het wordt en waar deze wordt ondergebracht. Een solidaire premieregeling, een flexibele premieregeling bij een pensioenfonds, verzekeraar of premiepensioeninstelling enzovoort. Het enige wat uitmaakt is dat de regeling zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. 

Andere pensioenvraagstukken waarin de theorie en praktijk daadwerkelijk wordt toegepast is te lezen op de homepage van de website. 

 

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven