5 tips voor werken in Thailand als digitale nomade

Thailand is een hotspot geworden voor een digitale nomad. De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag, het weer is geweldig, en er zijn genoeg coworking spaces en cafés om werk gedaan te krijgen. Als je erover denkt om naar Thailand te verhuizen, zijn hier een paar tips om de overgang soepeler te laten verlopen. Lees snel onze tips om te werken in thailand.

 1. Neem een SIM-kaart en Pocket Wifi zodra je aankomt
  Blog Lichaam
  Een lokale SIM-kaart is een stuk goedkoper dan het data-abonnement van je thuisland, en het maakt het makkelijker om in contact te blijven met vrienden en familie thuis. Veel hotels en pensions verhuren zakwifi, wat een redding kan zijn als je moet werken maar geen toegang hebt tot een betrouwbare internetverbinding.
 2. Leer enkele Thaise basiswoorden en -zinnen
  Thaise mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk en gastvrij, maar het gaat een lange weg als je ze kunt begroeten in hun eigen taal. Als u enkele basiswoorden en -zinnen leert, wordt het ook gemakkelijker om u te verplaatsen en eten te bestellen. Een goed begin is met “sawatdee” (Hallo), “khob khun” (Dank u), en “mai ow” (Geen probleem).
 3. Ken uw visumopties voordat u aankomt
  Het laatste wat u wilt is dat u langer blijft dan uw visum en een boete krijgt of wordt uitgezet. Zorg ervoor dat u onderzoek doet voordat u uw vlucht boekt, zodat u weet welk type visum u nodig hebt en hoe lang het geldig is. Als je eenmaal in Thailand bent, is het ook een goed idee om de vervaldatum in de gaten te houden, zodat je het op tijd kunt verlengen.
 4. Budget voor reiskosten
  Hoewel de kosten van levensonderhoud in Thailand relatief laag zijn, kunnen de reiskosten snel oplopen als je niet oppast. Als u van plan bent om buiten Bangkok bezienswaardigheden te gaan bekijken of verkennen, zorg er dan voor dat u de kosten van vervoer, accommodatie en activiteiten in uw budget opneemt. Het is ook een goed idee om wat geld opzij te zetten voor noodgevallen, voor het geval u uw portemonnee verliest of ziek wordt.
 5. Vergeet uw ziektekostenverzekering niet!
  Dit is een van de belangrijkste tips, vooral als je uit een land komt met universele gezondheidszorg zoals de Verenigde Staten. Zorg ervoor dat je een uitgebreide ziektekostenverzekering hebt die medische evacuatie in geval van nood dekt. Ziekenhuizen in Thailand zijn over het algemeen schoon en goed uitgerust, maar ze kunnen duur zijn als je geen verzekering hebt.

Conclusie
Thailand is een steeds populairdere bestemming voor digitale nomaden van over de hele wereld. Met zijn relatief lage kosten van levensonderhoud, fantastische weer, en overvloed aan coworking spaces en cafés, is het niet moeilijk te zien waarom. Als u overweegt om naar Thailand te verhuizen, kunt u met deze vijf tips in een mum van tijd wennen aan het leven als digitale nomade!

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven