Waarom zou ik zilverbaren kopen?

Zoals met alles op de markt, heeft beleggen in edelmetaal zowel voor- als nadelen, en wat aantrekkelijk is voor de ene belegger, is misschien geen goede keuze voor een andere. Telkens wanneer de zilverprijs stijgt, groeit de interesse van beleggers in de zilvermarkt, waarbij velen zich afvragen of het het juiste moment is om fysiek zilver te kopen en het onderdeel te maken van hun beleggingsportefeuille. Hoewel zilver volatiel kan zijn, wordt het edelmetaal ook gezien als een vangnet, vergelijkbaar met zijn zuster metaal, goud. Hierdoor is het kopen van een gouden tientje nog steeds in.

Bescherming

Het kopen van zilverbaren kan als bescherming schikken. Zoals gezegd trekken beleggers in tijden van onrust vaak naar edele metalen. Wanneer politieke en economische onzekerheid wijdverbreid zijn, neemt wettig betaalmiddel over het algemeen een achterbank in voor activa zoals goud en zilver. Hoewel zowel goud als zilver aantrekkelijk kan zijn voor beleggers, wordt het witte metaal vaak over het hoofd gezien ten gunste van individuen die in goud beleggen, hoewel het dezelfde rol speelt. Het kopen van een gouden tientje maar ook het kopen van zilverbaren kan in deze periodes zeer voordelig zijn. 

Goedkoper 

Tussen goud en zilver is het witte metaal niet alleen minder duur en daarom toegankelijker om te kopen, maar het is ook veelzijdiger om te besteden. Dat betekent dat als je zilver wilt kopen in de vorm van een munt om als valuta te gebruiken, het gemakkelijker zal zijn om te wisselen dan een gouden munt omdat deze lager in waarde is. Als gevolg hiervan is edelmetaal praktischer en veelzijdiger dan fysiek goud, wat dit type zilverinvestering aantrekkelijker maakt. Hierdoor is het kopen van zilverbaren net zo verstandig als het kopen van een gouden tientje. Als je het zeker op safe wilt spelen, kan je er voor kiezen om je geld in beiden te investeren.

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven