Waardoor blijft goud stijgen in waarde?

Als investeerder heb je mogelijkheid om uit vele verschillende inversteringmogelijkheden te kiezen. Zo heb je natuurlijk aandelen en obligaties die je koopt op de aandelenbeurs. Maar ook beleggen in bijvoorbeeld een start-up kan een erg interessante inverstering zijn. Het kopen van collectables is ook een erg goede manier om te investeren.

Wellicht de oudste vorm van investeren is het opkopen van edelmetalen zoals goud en zilver. Goud wordt al duizenden jaren gebruikt als betaalmiddel en als waardemiddel voor andere soorten van geld. Zo was voorheen de wisselkoers van bijna elke monetaire eenheid gebonden aan de goudprijs.

Maar dit is natuurlijk al lang niet meer zo. Vrijwel alle monetaire eenheden koppelen hun wisselkoers aan de dollar en goud wordt ook al bijna nergens meer gebruikt als betaalmiddel. Toch wordt goud nog wel gebruikt als investeringsmogelijheid. Maar hoe kan dat? Hier leggen we het kort even uit.

Waarom investeren in goud?

Je gaat investeren in goud omdat je of zoekt naar een waardevast middel of omdat je wil beleggen. Je doet beide door goud te kopen. Goud kopen kun je het beste doen via een bedrijf zoals Doijer & Kalff, hier kun je namelijk betrouwbaar en gemakkelijk goud kopen. Maak simpelweg een account en ga aan de slag.

Goud is een goed investeer middel omdat het goud vaak in prijs stijgt. De prijs van goud ontstaat door de wisselwerking tussen vraag en aanbod. Aangezien het aanbod van goud historisch gezien natuurlijk vrij laag is en de aanbod hoog, is de prijs natuurlijk altijd ook groeiende.

De stijgende prijs van goud komt ook nu vooral door de gigantische vraag naar goud vanuit de aziatische landen. Deze vraag drijft de prijs gigantisch op. Daarnaast maakte de relatief stabiele economische situatie en goede internationale verhoudingen van na de crisis van 2008 deze prijsstijging ook mogelijk.

Op het moment is de goudmarkt dus in een relatief stabiele, groeiende positie. Dat is natuurlijk interessant voor investeerders.

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven