Zelf pensioen opbouwen: Ga voor goede resultaten

Wil je zelf pensioen opbouwen? Dan is het belangrijk dat je gaat kijken naar een groot aantal mogelijkheden. Het is vandaag de dag namelijk mogelijk om op verschillende manieren een extra bedrag op te bouwen. Zelf ben je hier vaak niet van op de hoogte. Echter zijn er ook veel bedrijven die jou hier wel mee kunnen helpen. Synvest is een bedrijf met voldoende kennis van investeren van de opties, zodat er altijd gekeken kan worden naar een goede manier om te sparen. Maar wat zou je er zelf nog aan kunnen doen? 

Zelf pensioen opbouwen door te sparen 

Zelf pensioen opbouwen kan in eerste instantie door middel van een spaarrekening. Naast jouw AOW wil je ook nog een extra bedrag hebben om te kunnen genieten. Door iedere maand een extra bedrag opzij te zetten zorg je er immers voor dat er meer geld beschikbaar komt. Dit kan ook door middel van een pensioenproduct. Een lijfrenteverzekering zorgt ervoor dat het geld voor langere tijd vast staat en je ook niet in de verleiding kunt komen om het in de tussentijd op te maken. De inleg bij deze producten is aftrekbaar bij de belasting bij een aantoonbaar pensioentekort. 

Beleggingen voor een extra spaarcentje 

Je kunt bij zelf pensioen opbouwen ook kiezen voor beleggen. Een belegging geeft jou ook de mogelijkheid om jouw geld voor langere tijd te investeren en ervoor te zorgen dat je het bedrag weer beschikbaar hebt bij jouw pensioen. Daarnaast ontvang je ieder jaar een rendement. Dit rendement wordt bepaald op basis van de winst van het bedrijf waarin je geïnvesteerd hebt. Hier kun je een professional bij inschakelen. Deze weet op welke momenten je in moet stappen en hoe de risico’s zo klein mogelijk kunnen worden gehouden. Jij hoeft er daarbij weinig tijd aan te besteden. 

Werken met een overwaarde van een huis 

Zelf pensioen opbouwen kan ook door te investeren in jouw huidige woning. Hiermee kun je namelijk een goede overwaarde gaan krijgen. Nadat jouw hypotheek afgelost is, zal immers alles een winst op kunnen leveren. Uiteraard moet je er rekening mee houden dat een deel van het bedrag weer in een nieuwe woning komt te zitten, maar er zal altijd een bedrag overblijven. Dit bedrag kan je weer opnieuw op een spaarrekening gezet worden en je zorgt ervoor dat het altijd beschikbaar is voor een van de dromen die je nog wilt verwezenlijken. 

Goed advies verkrijgen 

Doordat er een groot aantal mogelijkheden zijn tot zelf pensioen opbouwen kun je het beste in gesprek gaan met een professional van SynVest. Zo kunnen alle mogelijkheden in kaart gebracht worden en kan er gekeken worden naar jouw financiële situatie. Jij krijgt direct meer inzicht in wat je allemaal kunt doen om het geld te investeren en de keuzes kunnen geheel uit handen worden gegeven. Je hebt een passief inkomen en kunt de moeilijke keuzes overlaten aan de professional. Jij gaat alleen nog maar genieten van de voordelen die je van de keuzes krijgt. 

Berichten gemaakt 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven